Alliberem els nostres cossos, alliberem les nostres ments!

Diferents col·lectius del Maresme hem vist la necessitat d’organitzar-nos per visualitzar la lluita feminista. Per fer-ho, la plataforma “Maresme Feminista” és la nostra proposta: amb aquesta apostem per fer actes i accions de conscienciació durant els mesos de març i abril amb els quals donar resposta a les següents agressions:

La subjecció de la dona al treball reproductiu mai ha deixat de ser una realitat: no hem aconseguit, de forma generalitzada, un repartiment equitatiu de les tasques de la llar ni de la cura dels infants. Encara ara les dones han de fer grans equilibris per combinar les feines domèstiques amb la seva vida laboral i continuen accedint als llocs de treball més precaris, temporals, pitjor remunerats i amb menys reconeixement social. Però ara, en el context actual de crisi econòmica, s’aguditza encara més la precària situació en la qual es troben. Com a conseqüència de les dificultats per aconseguir feina, acaben abandonant el món laboral per centrar-se, exclusivament, en les tasques domèstiques. Per tant, recuperen el rol de vetlladores: les encarregades de tenir cura de les criatures i dels més grans, el quals cada vegada es veuen més desemparats per les retallades dels serveis socials. En les parelles heterosexuals, això incrementa la dependència envers el sou masculí, fet que representa un cop molt dur per l’autoestima i per les possibilitats d’emancipació de qualsevol dona emparellada i que augmenta el risc de violència envers la seva persona.

No oblidem tampoc l’adveniment de la contrareforma de l’avortament per part del govern del PP, que priva les dones del seu dret de decidir. L’església catòlica segueix opinant sobre les nostres vides i cossos i aquestes opinions troben ressò en l’actual govern espanyol, fet que atempta contra les nostres llibertats sexuals.

Els rols masculí-femení que homes i dones assumim per imposició ja no ens els dicten explícitament a l’escola, però encara els trobem reflectits en les pel·lícules que mirem, a la publicitat, a la moda i fins i tot en les joguines amb què juguem quan som petits i petites. Entenem el patriarcat com un sistema d’opressió basat en un binarisme de gènere excloent. Apostem per experimentar i acceptar les múltiples combinacions entre gènere, sexe i sexualitat, traspassant els estereotips i rols imposats. La lluita per l’alliberament dels nostres cossos no entén de separacions binàries home-dona.

Nosaltres diem prou! Ni som víctimes ni estem disposades a acceptar aquest sistema injust i violent. Alliberem els nostres cossos, alliberem les nostres ments!

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s